0258 415 1007 Cuma, 20 Ekim 2017
Duyurular

Makaleler

Yoğurtlu Patlıcan Közlemesi

Yöremizin Yemeklerinden Yoğurtlu Patlıcan Közlemesi


 Malzemeler

  • 4 tane orta boy patlıcan
  • 500 g yoğurt
  • 1 dış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • İsteğe bağlı miktar tuz

 

Patlıcanlar közde her bir yanı döndürülerek közlenir. Her bir yanı közlenen patlıcanların kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Bir kapta sarımsak, az bir tuz ile ezilir, yoğurt ilave edilir ve güzel krem gibi olana kadar karıştırılır.
Közlenmiş patlıcan sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır ve servis tabağına konulur.

Küçük bir tavada tereyağı eritilir veya zeytinyağı ısıtılır. Yağın içine kırmızı toz biber eklenerek sos elde edilir ve bu sos servis tabağındaki yoğurtlu patlıcan közlemesinin üstüne dökülür. İlçemizde ve yöremizde hafif ve lezzetli olan bu yemek sevilerek yenir. Aynı zamanda kolay yapılabildiği için sıkça yapılan bir yemektir.

Közlenmiş patlıcan tavada kavurduktan sonra hemen kavanoza koyulup kapağı sıkıca kapatılırsa konserve olur ve kış için hazır bir yemek olur.

 



....::| Bu içeriğe bağlı resimler |::....

yoğurtlu patlıcan közlemesi
Yorum Bulunamadı